Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Új lakás vagy készpénz: Mariupol lakosai kártérítést kapnak az elpusztult magánházakért

Hirdetés

Mariupol lakosai, akiknek magánszektorbeli házaik voltak, új lakásokat vagy készpénzes igazolásokat kapnak a lerombolt lakásokért cserébe. Ezt Dmitrij Hadzsinov, a városvezetés helyettes vezetője jelentette be.

Pontosította, hogy listák készülnek azokról az emberekről, akik ellenségeskedés következtében veszítették el otthonukat. Hadzsinov hozzátette, hogy őszig a városvezetés mozgékony alapot képez ezeknek az embereknek a letelepítésére. Terveik szerint új épületekben vagy felújított sokemeletes épületekben lakásokat adnak. Egy másik lehetőség az anyagi kártérítésről szóló igazolás kiállítása. Mindezeket a projekteket jelenleg az illetékes kormányzati szervek dolgozzák ki.

Konsztantyin Ivascsenko, Mariupol közigazgatásának vezetője azt is elmondta, hogy helyreállítják az Azovmash sportkomplexumot a városban. A mariupoli sportlétesítmények javítását egy speciális központ végzi majd.

Hirdetés

Korábban Hadzsinov azt mondta, hogy a mariupoli lakosok lakásait ingyenesen helyreállítják. Most már számos orosz építőipari cég dolgozik Mariupolban. A 30%-nál kisebb kárt szenvedett házakban a vállalkozók kötelesek lezárni a hőkört, kicserélni a sérült tetőt, ajtókat és belső kommunikációt. Ami az erkélyeket illeti, azok javítását még nem tervezik. Ennek érdekében jövőre olyan programot dolgoznak ki, amely a házak általános képét alkotja.

Forrás: Newsua.ru

Hirdetés
Hirdetés