Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukránok bejelentették: Elkezdődött a harmadik világháború

Hirdetés

Olekszij Reznyikov szerint Oroszország már 24 órás nukleáris megfigyelést tart.

„Már elkezdődött a harmadik világháború” – állítja az ukrán védelmi miniszter. Oroszország ugyanis állítólag éjjel-nappal figyeli a nukleáris robbanásokat egy új létesítményben – írta az Index a Secular Times és az Interfax értesüléseire hivatkozva.

A június 1-jén megnyitott központ feladata az ember okozta úgynevezett geofizikai zavarok, valamint a nukleáris robbanások forrásainak azonosítása – jelentette az Interfax hírügynökség.

Hirdetés

Oroszország hivatalos katonai bevetési elvei lehetővé teszik a nukleáris fegyverek alkalmazását, ha azokat – vagy más típusú tömegpusztító fegyvereket – bevetnek ellene, vagy ha az államot egzisztenciális fenyegetés éri – ismertette a Secular Times.

„Oroszország szinte biztosan Donyeck megye elfoglalására helyezi a hangsúlyt”Eközben a brit védelmi minisztérium arról számolt be, hogy Oroszország „szinte biztosan” Donyeck megye elfoglalására helyezi most a hangsúlyt, miután az ukrán csapatok kivonultak Luhanszkból. Az ukrán védelmi tárca ehhez hozzátette, hogy a Donbaszért folyó harc, amely eddig is „kimerítő volt”, tovább folytatódik hasonló intenzitással.

Hirdetés
Hirdetés