Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

GazdaságHírekVilág

Ursula nem enged: akinek van gáza, azt szét kell osztani

Hirdetés

Az Bizottság elnöke szerint rossz a magyar kormány energiapolitikája.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke interjút adott a Portfoliónak. Az interjúban kifejtette, hogy a kedden elfogadott Brüsszeli gázmegtakarítási rendelet „döntő lépés ahhoz, hogy szembenézzünk azzal a putyini fenyegetéssel, hogy a gázszállítások teljesen leállhatnak”. Az interjúban szó esett továbbá arról is, hogy a magyar kormány energiahordozókra tervezett exporttilalma helyett inkább

a tagállamok közötti szolidaritás az igazi megoldás, mert az európai léptékű válság „európai léptékű választ érdemel. Ez az egyetlen módja annak, hogy megvédjük a magyar állampolgárokat”.

Hirdetés

Magyarán, még mindig ragaszkodik von der Leyen ahhoz a tervhez, hogyha valakinek több gáza van, mert észszerűen fogyaszt, akkor annak a gázát elveheti a többi uniós ország.

A rezsicsökkentés kapcsán kifejtette, hogy meg kell találni a megfelelő egyensúlyt az alacsony jövedelmű fogyasztók és a kiszolgáltatott vállalkozások célzott támogatása között, amelyeknek nincs mozgásterük, ugyanakkor a magas árból adódó jelzés látható általános keresletcsökkenéshez vezet. A kereslet csökkentésére irányuló intézkedésekkel pedig erős jelzést küldenek a piacoknak is.

Ennek máris nyugtató hatással kell lennie az árakra, szerinte.

Hirdetés

Az ipar kapcsán beszámolt arról, hogy iránymutatást adtak a tagállamoknak arra vonatkozóan, hogy a 15 százalékos célt az iparban, hogyan tudják elérni úgy, hogy biztosítani tudják a társadalom és az értékláncok zavartalan működését.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés