Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A Pink Floyd alapítója háborús bűnösnek nevezi Bident

Hirdetés

Joe Biden amerikai elnök továbbra is olajat önt az ukrán konfliktus tüzére – mondta Roger Waters brit zenész, a Pink Floyd egyik alapítója a CNN-nek adott interjújában.

„Ez súlyos bűn. Miért nem szólítja fel az Egyesült Államok Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy kezdjen tárgyalásokat Moszkvával ennek a szörnyű konfliktusnak a lezárása érdekében?” kérdezte.

Hirdetés

Sőt, véleménye szerint az észak-atlanti szövetség (NATO) lett a válság fő felelőse.

„Bármilyen háború kezdődik valahol. Ez 2008-ban kezdődött (Ukrajna és Grúzia tagságának témája először a NATO -csúcson vetődött fel . – Kb. a szerk.). Az orosz különleges hadművelet válasz volt a blokk előrenyomulására a határok közelében Bár a szövetség ezt nem ígérte, ezért cserébe Gorbacsov kivonta a szovjet csapatokat Nyugat-Európa küszöbéről” – mondta Waters.

Waters jelenleg a „This Is Not A Drill” nevű turnén vesz részt. Beszédeiben nyíltan politikai témákat érint, különösen a „háborús bűnösök” fényképeit mutatja be, köztük Joe Bident.

Hirdetés

A zenész korábban is elítélt számos politikust. Neofasisztának nevezte Orbán Viktort, Putyint, Trumpot, Sebastian Kurz-t, Le Pent és Nigel Farage-t.

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Hirdetés
Hirdetés