Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Oroszország fenyegető üzenetet küldött Amerikának

Hirdetés

Oroszország fenntartja a diplomáciai kapcsolatot az Egyesült Államokkal Ukrajna ügyében, de Moszkva nem szeretné, ha Washington a konfliktus részesévé válna. Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes augusztus 19-én közölte, hogy az ezzel kapcsolatos helyzet meglehetősen ingatag.

A diplomata megjegyezte, hogy a kétoldalú kapcsolatok fenntartása a jelenlegi washingtoni kormánnyal meglehetősen magas szinten folyik – írja az iz.ru.

„Ez a munka nemcsak a nagykövetségeken keresztül, hanem folyamatos telefonos kapcsolattartás keretében is zajlik. Az ukrajnai helyzet minden aspektusát követjük” – mondta Rjabkov az Oroszország 1 TV-csatorna adásában.

Hirdetés

A külügyminiszter-helyettes azt is jelezte, hogy Moszkva nem szeretné, ha az Egyesült Államok az ukrajnai konfliktus részesévé válna, de Washington viszont nem hajlandó komolyan venni ezeket az orosz figyelmeztetéseket.

Nem akarunk eszkalációt. El akarjuk kerülni azt a helyzetet, hogy az Egyesült Államok a konfliktus részesévé válik, de eddig nem látjuk, hogy a figyelmeztetéseinket a másik fél komolyan venné – mondta Rjabkov.

Forrás: Origo

Hirdetés
Hirdetés