Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Tömegek voltak Márki-Zay tüntetésén… Ja mégsem

Hirdetés

Elméletben pártfüggetlen tüntetést szerveztek szombaton 18 órára a Kossuth Lajos térre, azonban a felszólalók és a Márki-Zay-féle aláírásgyűjtési kampány nem hagyott sok helyet a kételynek, hogy kik is állhatnak a rendezvény mögött. A rendezvény mellett viszont annál inkább kérdéses, hogy kik állhattak, hiszen a nagy melegben nem volt túl népszerű a demonstráció.

Tüntetést szervezett a Kossuth Lajos térre a Demokráciát! Jogállamot! Kormányváltást! elnevezésű “civil” csoport. Az esemény leírása szerint az “Orbán-kormány által elkövetett jogsérelmek ellen tüntettek”, ráadásul pártfüggetlenül, azonban az, hogy a fellépők között kizárólag ellenzéki politikusok és megmondóemberek szerepeltek arról tanúskodik, hogy a függetlenség, ismét a baloldalt takarta. Ráadásul aláírásgyűjtést is terveztek  az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében, valamint az augusztus 20-i tűzijáték megtartása ellen. Ez utóbbi kapcsán érdemes felidézni, hogy Márki-Zay Péter a tőle megszokott “nem azt mondtam” érvelés jegyében először kiállt a hódmezővásárhelyi tűzijáték megszervezése mellett, majd pár száz aláírásra hivatkozva lemondta azt.

A demonstráció népszerűsége azonban elmaradt az elvárttól. Hiába, ebben a nagy melegben az emberek inkább vízparton töltik a hétvégét, minthogy a diktatúra ellen tüntessenek. Igaz, ha esett volna, akkor is az időjárás lenne a felelős a csekély létszámért, a baloldaltól ugyanis megszokhattuk: ők soha nem tehetnek semmiről.

Hirdetés

Egyébként az est főszereplője, Márki-Zay Péter kijelentette, hogy a Fidesz hazugságokkal nyerte meg a választást, és Orbán hazugságai vezettek a gazdasági csődhöz. Úgy fogalmazott, hogy a Fidesz összes hazugságát el kell mondani, házról házra kell járni, de a Kossuth térre is ki kell jönni.

Miért nincsenek itt a pártok a jobbikos Brenner Kolomanon kívül?

– tette fel a kérdést, majd az ellenzéket le is tolta: addig nem lesz változás, amíg eltűrik, hogy ellenzékieket is a Fidesz irányítsa. Azt üzente az ellenzéki politikusoknak, hogy el kell juttatni az igazságot a rendszer hazugságairól mindenhova.

Hirdetés

Forrás: PS; Fotó: Facebook

Hirdetés