Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Von der Leyen nyíltan fenyegette meg az olaszokat, hogyha jobboldali kormányt választanak, megvannak az eszközei…

Hirdetés

Ursula von der Leyen már nem is titkolja ellenszenvét bármely ország jobboldali kormánya iránt. Az amerikai Princeton Egyetemen kérdésre válaszolva elmondta, figyelemmel kíséri az olasz választásokat, és ha „a dolgok nehéz irányba mennek”, akkor megvannak az eszközei, amelyeket Lengyelországgal és Magyarországgal szemben már bevetett.

Az Alapjogokért Központ pénteki bejegyzésében hívta fel arra a figyelmet, az Európai Bizottság elnöke nem is csinál titkot abból, hogy kész megbüntetni az olaszokat, ha jobboldali kormányt választanak. A Princeton Egyetemen tartott előadásában azt is felvállalta, hogy Magyarországgal és Lengyelországgal szemben már élt büntetőeszközökkel. Az Alapjogokért Központ szerint

ez nyílt beismerése annak, hogy a Bizottság világnézeti okok miatt bünteti hazánkat és Lengyelországot is, és ha nyer az olasz jobboldal, akkor Olaszország is hasonló eljárások és vegzatúra kereszttüzében találhatja magát.

Hirdetés

Hozzátették,

a “jogállamiságról” és “demokráciáról” szóló viták nem jogi, hanem politikai alapúak. Ursula von der Leyen szavai egyben nyílt beismerés is: Brüsszel nem a kontinens egységéért, hanem egyes tagállamok kipécézésével az európai egység megbontásáért felelős.

Hirdetés

Forrás: PS – facebook.com; vezetőkép: MTI

Hirdetés