Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az orosz hadsereg hálás a nyugati pénzügyi segítségért

Hirdetés

Az orosz propaganda teljesen troll üzemmódba kapcsolt, nem mulasztják el sokszor megköszönni a nyugatnak, hogy ők állják a 300 ezer frissen mozgósított katona zsoldját.

Amit eddig csak Kadirov gyakorolt, azt átvette a teljes orosz sajtó; úgy tolják a trash talkot, hogy annak hallatán az ukránok díjnyertes twitter huszárja, Kuleba külügyminiszter is inkább meghúzza magát. A mozgósításról szóló beszámolók egyszer sem mulasztják el megjegyzni, hogy mindezt a nyugati szankcióknak köszönhetik: az orosz külkereskedelmi mérleg ad lehetőséget arra, hogy havi 2000 dollárnak megfelelő rubellel honorálják az ukrán fronton szolgálatot teljesítő katonákat.

Szeptember 21-én Vlagyimir Putyin orosz elnök rendeletet írt alá az ország részleges mozgósításáról. Ez a tartalékosokra vonatkozik, azokra, akik korábban az Orosz Föderáció fegyveres erejében szolgáltak és rendelkeznek a szükséges katonai képzettséggel, katonai tapasztalattal. A 300 ezer fős kontingens finanszírozására pedig – állítják az oroszok – azokat a forrásokat használják fel, amik nem jöttek volna létre a nyugati szankciók (és ellenszankciók) okozta energia- és nyersanyagár robbanás nélkül.

Hirdetés

Az oroszok 2021-ben, az utolsó, nem szankciómentes, de békeévben 244 milliárd dollárt kasszíroztak az energiahordozók exportjából. Idén Oroszország több mint 337 milliárd dollár energiaexport-bevétellel kalkulál. A különbözet, az európai szankciók eredményeként létrejött pluszbevétel elköltésének helyeként az ukrajnai műveleti területet jelölték meg.

Igaza van Josep Borellnek és Ursula von der Leyennek: a szankciók tényleg működnek. Igaz, rövid távon éppen az orosz hadsereget és Ukrajna megszállását finanszírozza vele Európa, de hát csak az nem hibázik, aki nem szankciózik.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés

 

Hirdetés