Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Brutális angliai gyermekgyilkosság: rekord nyomravezetői díjat ajánlottak fel

Hirdetés

Több százezer fontos rekord nyomravezetői díjat tűztek ki egy brutális angliai gyermekgyilkossági ügyben.

A súlyos bűncselekmény augusztus 22-én történt az északnyugat-angliai Liverpoolban, ahol egy férfi lőfegyverrel a kezében üldözőbe vett egy másik férfit.

A menekülő ember berohant egy nyitott ajtajú házba, és a fegyveres üldöző utána akart menni, de a ház egyik lakója, a 46 éves Cheryl Korbel megpróbálta rácsapni az ajtót. A férfi azonban az ajtórésen keresztül lövöldözni kezdett, és mellkason lőtte Cheryl Korbel kislányát, a kilencéves Olivia Pratt-Korbelt, aki a helyszínen meghalt.

Hirdetés

A fegyveres és az általa üldözött férfi – akit korábban betörésért ítéltek el és a lövöldözésben szintén megsérült – elmenekült.

Őt később elfogták és jelenleg kórházban kezelik. A rendőrségi vizsgálat szerint a megölt kislány családjának semmi köze nem volt a házba behatoló két férfihez.

A tettes kézre kerítésére egy meg nem nevezett magánadományozó 100 ezer font nyomravezetői díjat ajánlott fel, és szerdán a CrimeStoppers nevű, a bűnüldözés segítésére létrehozott, nem profitorientált civil szervezet alapítója, Lord Michael Ashcroft – Nagy-Britannia egyik leggazdagabb nagyvállalkozója – ugyanennyit tett hozzá az összeghez.

Hirdetés

Így a nyomravezetői díj jelenleg 200 ezer font (1 132 554 lej), amely példátlan a rendőrségtől függetlenül tevékenykedő, hasonló nyomravezetői díjakat rendszeresen felajánló brit szervezet és általánosságban a brit kriminalisztika történetében.

Forrás: MTI

Hirdetés
Hirdetés