Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

ÉrdekességekHírekVilág

Ezért is Putyin lesz a felelős! Farkas marcangolta szét Ursula póniját

Hirdetés

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken kapta a hírt, hogy a 30 éves póniját, “Dollyt” egy farkas szétmarcangolta és megölte a Hannover melletti Beinhornban található birtokán.

A helyi polgármester az állami környezetvédelmi minisztériumot hibáztatta a tétlenségért, a miniszter pedig sürgette a berlini szövetségi hatóságokat, hogy egyszerűsítsék az emberekhez vagy a haszonállatokhoz túl közel kerülő farkasok kilövésére vonatkozó eljárást.

“AZ EGÉSZ CSALÁDOT RETTENETESEN FELZAKLATTA A HÍR” – MONDTA VON DER LEYEN SZÓVIVŐJE A HANNOVERISCHE ALLGEMEINE ZEITUNG (HAZ) CÍMŰ LAPNAK PÉNTEKEN. A PÓNIT REGGEL FEDEZTE FEL VON DER LEYEN FÉRJE, A BIRTOKÁN LÉVŐ KARÁMBAN.

Hirdetés

“Több vértócsa” volt rajta, ami “gyötrelmes halálra utalhat” – jelentette a HAZ a szomszédokra hivatkozva, de az eset pontos körülményeit még vizsgálja a mezőgazdasági minisztérium. A szomszédos karámban lévő ló, amelynek csikója volt, a jelentések szerint jól van.

Christian Budde, a hannoveri környezetvédelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a harapásminták alapján “nagy valószínűséggel” farkastámadás volt, és hogy DNS-mintát vettek a tettes azonosítására. Közel két héttel ezelőtt a közeli Lehrte-ben egy farkastámadás további két póni életét követelte.

Beinhorn polgármestere, Klaus Koeneke sajnálkozott a “szerencsétlen” eset miatt, de Budde főnökét, Olaf Lies alsó-szászországi környezetvédelmi minisztert hibáztatta. A minisztérium Koeneke szerint nem tett semmit, még azután sem, hogy augusztus közepén Hannover közepén kóborló farkast jelentettek.

Hirdetés

Lies a HAZ-nak elmondta, hogy a probléma a szövetségi kormánynál van, amelynek jogi keretet kell teremtenie a gyorsabb beavatkozáshoz. Az észak-németországi tartományban egyre többször fordul elő, hogy a farkasok túl közel kerülnek az emberekhez és a haszonállatokhoz, de a veszélyeztetett állatfajokat védő szövetségi törvények miatt nehéz bármit is tenni ellenük. Így is csak akkor lehet intézkedni, “amikor már túl késő” – mondta Lies az outletnek.

Augusztus óta mintegy 40 farkasfalka kóborol Alsó-Szászországban – közölte a minisztérium a helyi vadászegyesületek becslésére hivatkozva, és az állatokat “nem feltűnőnek” minősítette.

Von der Leyen családjának évtizedek óta van egy birtoka Hannover közelében, ahol lovakat és pónikat tartanak. Csaknem 15 évig volt a szövetségi kabinet minisztere, családügyektől kezdve a munkaügyi, majd a védelmi miniszteri posztra került, miközben a Kereszténydemokrata Unió (CDU) pártjában a párt elnökhelyettesévé lépett elő. A 63 éves von der Leyen 2019 júliusa óta az Európai Bizottság elnöke.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés