Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Itt vannak Putyin drámai bejelentései

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök ünnepélyes keretek között aláírta a herszoni, luhanszki, donyecki és zaporizzsjai területek annektálásáról szóló elnöki nyilatkozatot, így a négy, korábban Ukrajnához tartozó megye hivatalosan is Oroszország részévé válhat, amint a Föderációs Gyűlés is elfogadja a törvényt. Az orosz elnök a dokumentumok aláírása előtt beszédet tartott, ennek mutatjuk részleteit.

Putyin beszédében arra sürgette Kijevet, hogy a felek mielőbb kössenek tűzszünetet és üljenek ismét tárgyalóasztalhoz.

„FELSZÓLÍTJUK KIJEVET, HOGY AZONNAL SZÜNTESSÉK BE A HÁBORÚT, AMIT MÉG 2014-BEN KEZDTEK. MI KÉSZEN ÁLLUNK (TÁRGYALNI)” – HANGSÚLYOZTA AZ OROSZ ELNÖK.

Hirdetés

Putyin arról is beszélt, hogy a népszavazások során az emberek egyértelműen választottak, és reményét fejezte ki, hogy az orosz Föderációs Gyűlés is támogatni fogja a területek Oroszországhoz csatlakozását.

Az orosz elnök beszédében elmondta, hogy a Nyugat az oroszokat nem szabad emberként, hanem rabszolgaként akarja látni, szerinte ez az oka annak, hogy hibrid háborút folytatnak Oroszország ellen.

Nekik nincs szükségük Oroszország létezésére, nekünk viszont szükségünk van rá. Oroszország mindig Oroszország fog maradni. Továbbra is megvédjük az elveinket, és az anyaországot– jelentette ki Putyin.

Hirdetés

Az orosz elnök kitért arra is, hogy a Nyugat saját elveit próbálja rákényszeríteni az egész világra. Szerinte a Nyugat által alkalmazott kettős, néhány esetben „hármas” mércét bolondok alkották, Oroszország pedig nem fog ilyen szabályok szerint élni.

PUTYIN ARRÓL IS BESZÉLT, HOGY ATOMFEGYVERT EDDIG CSAK A NYUGAT VETETT BE, KÉTSZER IS.

Putyin szerint nincs morális alapja annak, hogy a Nyugat kritizálja a herszoni, luhanszki, donyecki és zaporizzsjai területeken lezajlott népszavazást. Az emberek egyértelműen elmondták véleményüket, jelentette ki.

Hirdetés

MEGEMLÍTETTE AZT IS, HOGY A NATO MEGSZEGTE ÍGÉRETEIT, HISZEN AZT MONDTÁK OROSZORSZÁGNAK, HOGY NEM FOGNAK KELET FELÉ TERJESZKEDNI.

Szerinte az ország korábbi vezetései elhitték ezeket a hazugságokat, ami egy idő után a mostani helyzethez vezetett. Putyin szerint a nyugati oroszellenesség egyik kiváltó oka, hogy az oroszok a gyarmatosítás alatt nem hagyták, hogy kirabolják az országukat. Hozzátette, hogy a Nyugat hajlamos a különböző országok polgárait másodlagos népként kezelni.

Beszédemet egy igazi orosz hazafi, Ivan Ilyin szavaival szeretném zárni: Ha Oroszországra a hazámként tekintek, akkor ez azt jelenti, hogy szeretem Oroszországot, oroszul éneklek, alkotok, gondolkozom és beszélek: hiszek az orosz emberek spirituális erejében és elfogadom a történelmet és a sorsomat minden zsigeremmel. Oroszország lelke az én lelkem, a sorsa az én végzetem, a szenvedése az én bánatom, a virágzása az én örömöm– idézte Vlagyimir Putyin.

Hirdetés

Forrás: Origo

Hirdetés