Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Nukleáris armageddont emleget Putyin fő ideológusa

Hirdetés

Alekszandr Dugin: A harmadik világháború küszöbén állunk, amelyet a Nyugat kényszeresen szorgalmaz.

„A harmadik világháború küszöbén állunk, amelyet a Nyugat kényszeresen szorgalmaz”írja pénteki írásában Alexander Dugin. A politológus szerint „ez már nem csak félelem vagy várakozás, hanem tény”.

Dugin szerint Oroszország háborúban áll a kollektív Nyugattal, a NATO-val és szövetségeseivel (bár nem mindegyikükkel: Törökországnak és Görögországnak megvan a maga álláspontja, és néhány európai ország, elsősorban, de nem kizárólag Franciaország és Olaszország, nem akar aktívan részt venni egy Oroszország elleni háborúban).

Hirdetés
„Mégis, egy harmadik világháború veszélye egyre közelebb és közelebb kerül” – mondja.

Nukleáris armageddon

Az, hogy a nukleáris fegyverek bevetésre kerülnek-e, még nyitott kérdés Dugin szerint, azonban a „nukleáris armageddon valószínűsége napról napra nő”.

„Teljesen világos, és ezt több amerikai katonai parancsnok nyíltan ki is mondja, hogy a Nyugat még azzal sem elégszik meg, ha teljesen kivonulunk az egykori Ukrajna területéről, hanem a saját földünkön fogunk kikötni, ragaszkodva a »feltétel nélküli megadáshoz« (Jens Stoltenberg), a »deimperializációhoz« (Ben Hodges), Oroszország feldarabolásához” – fogalmaz.

Hirdetés

Ukrán ellentámadás: nyugati támadás

Dugin szerint az Ukrán Fegyveres Erők ellentámadása a harkivi térségben a Nyugat közvetlen támadása Oroszország ellen. „Mindenki tudja, hogy ezt az offenzívát az USA és a NATO katonai vezetése szervezte, készítette elő és szerelte fel, és az ő közvetlen felügyeletük mellett zajlott. Nemcsak a NATO katonai felszerelésének felhasználásáról van szó, hanem a nyugati hírszerzés, zsoldosok és kiképzők közvetlen részvételéről is” – fogalmaz.

„Érdemes tehát hideg fejjel beismerni, hogy a Nyugat hadat üzent nekünk, és már vívja is a háborút” – összegez.

Hirdetés
Hirdetés