Robert Fico: Nevetnem kell, ha valaki azt állítja, hogy Magyarország nem jogállam

Hirdetés

Határozottan kiállt Magyarország mellett a volt szlovák kormányfő.

Robert Fico interjút adott a HírTV-nek, amelyben többek között bevédte hazánkat az Európai Uniótól. A volt szlovák kormányfő kifejtette, hogy „én soha nem avatkoztam más ország belső ügyeibe, de úgy vélem, hogy a javaslat, miszerint Magyarországtól vonják meg a 7,5 milliárd eurós összegű európai uniós támogatást, nem annak a büntetése, hogy a magyar kormány vagy parlament valamilyen törvényeket vagy határozatokat fogad el”.

Hozzátette, hogy „én úgy vélem, hogy ezt büntetés azért rótták ki, mert Orbán Viktor és a magyar kormány nagyon meggyőzően áll ki az elképzelései mellett, például az ukrán háborút illetően, de ezek az álláspontok nem állak összhangban a tagállamok álláspontjával”.

Hirdetés

Összehasonlította Szlovákiát Magyarországgal

Robert Fico leszögezte, hogy veszélyesnek érzi az Európai Bizottság határozatát, javaslatát.

Azért mondtam ezt, mert ha valaki – jelen esetben a Bizottság – azt állítja, hogy ma Magyarországon sérült a jogállamiság, akkor kissé nevetnem kell,

hiszen mi is történik akkor Szlovákiában: Szlovákiában a börtönökben halnak meg bizonyos személyek, Szlovákiában tanúi lehetünk annak, hogy az Igazságügyi Minisztériumnak bocsánatot kell kérnie azoktól az emberektől, akiket jogtalanul ítéltek el. Olyan nyomozóink vannak, akiket szörnyű dolgokkal vádolnak.”

Hirdetés

Forrás: Mandiner

 

Hirdetés
Hirdetés