„Szégyentelen arrogancia” – így reagált Salvini von der Leyen fenyegetésére

Hirdetés

A Liga vezetője arra kérte az Európai Bizottság elnökét, hogy „tisztelje az olasz nép szabad, demokratikus és szuverén szavazatát”.

Az Európai Bizottság elnöke üzent a parlamenti választás előtt álló olaszoknak. Mint fogalmazott, „ha a dolgok rossz irányba mennek, akkor vannak eszközeik, mint például Lengyelország és Magyarország esetében.” De arra is kitért, hogy „a jelöltek sorában Putyinhoz közeli alakok is vannak”.

A Politico egy nappal a nyilatkozat után arról számolt be, hogy Von der Leyen kijelentése több olasz politikus haragját is kiváltotta.

Hirdetés

„Mi ez, fenyegetés? Ez szégyenletes arrogancia”

– így reagált a Twitter-oldalán Matteo Salvini, a Liga párt vezetője. Salvini posztjában arra kérte a Bizottság elnökét, hogy „tisztelje az olasz nép szabad, demokratikus és szuverén szavazatát”.

Matteo Renzi, az Italia Viva párt EU-barát, liberális vezetője is arra kérte Von der Leyent, hogy „egy kicsit se menjen bele olasz ügyekbe”.

Hirdetés

Letta: Nincs zsarolás az EU részéről

Enrico Letta, a balközép demokratikus párt vezetője ugyanakkor valamivel engedékenyebb volt a Politico szerint. A politikus úgy fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy pontosítani fogja az ítéletét”. Letta arról is biztosította az olasz választókat, hogy „nincs zsarolás az EU részéről”.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés