Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Érdekességek

Titokzatos dolgot tett II. Erzsébet a halála előtt

Hirdetés

Egy utolsó rejtélyes üzenetet hagyott a 96 éves uralkodónő Ausztrália lakosainak. Senki még csak nem is sejti, mi állhat az üzenetben – írja a ripost.hu nyomán az Origo.

II. Erzsébet királynőt mindenki szerette és tisztelte. Született uralkodó volt, amit bölcsessége is jól bizonyított. Nemrég pedig kiderült, hogy egy rejtélyes levelet hagyott hátra, amit ráadásul még jó pár évig senki sem olvashat el.

Egy ausztrál páncélteremben, a Viktória királynő épületében helyezte biztonságba a rejtélyes levelet, ami állítólag az ausztráliai Sydney lakóinak szól. Hogy mi állhat a levélben, az teljesen ismeretlen, azonban szigorú utasításokat hagyott a királynő, hogy 2085-ig nem szabad kinyitni. Nagyon világosan leírta, hogyan és mikor kell felbontani a levelet.

Hirdetés

A titkos levél címzettje egyébként nem más, mint Sydney tiszteletre méltó főpolgármestere.

A királynő utolsó üzenete egyébként annyira titkos, hogy sem a saját személyzete, sem a királyi család más tagjai, sem pedig a sydney-i emberek nem ismerik a leírt sorokat.

„Üdvözletem. Az Ön által kiválasztott megfelelő napon, i. sz. 2085-ben, kérem, nyissa ki ezt a borítékot és adja át Sydney polgárainak a hozzájuk intézett üzenetemet” – áll a királynő hátrahagyott utasításában.

Hirdetés

Jelenleg a brit uralkodó, azaz III. Károly király Ausztrália államfője. Az egykori királynő 70 éves uralkodása alatt többször is ellátogatott Ausztráliába, és személyes kapcsolatot alakított ki az országgal. De az ausztrál nép is nagyon kedvelte, hiszen 1999-ben megszavazták, hogy a királynő maradjon az államfő – olvasható a Daily Star oldalán.

 

Hirdetés
Hirdetés