Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Oroszországban törvényben akarják betiltani a hagyományos család elleni eszmék terjesztésének minden módját

Hirdetés

“Oroszországban törvényileg meg kell tiltani a hagyományos családi értékeket megkérdőjelező információk terjesztését” . Ezt a javaslatot a Maria Lvova-Belova elnök vezetése alatt álló gyermekjogi biztos tette – írja a az orosz sajtó.

A gyermekombudsman megjegyezte, hogy szükség van egy ilyen intézkedésre, valamint a nem hagyományos szexuális kapcsolatokra vonatkozó információk terjesztésének tilalmára.

„Szükséges az olyan információk betiltása, amelyek megkérdőjeleznék magukat a hagyományos értékeket, ezek negatív attitűd kialakulásához vezetnének”

Hirdetés

– mondta Lvova-Belova az LMBT-propaganda felelősségéről szóló törvényjavaslatról az Állami Duma parlamenti meghallgatásán.

Oroszországban ma már különféle módokon harcolnak a hagyományos család fogalma és imázsa ellen – magyarázta. Lvova-Belova azt is hangsúlyozta, hogy az év során megkétszereződött a nem hagyományos gyermekek közötti kapcsolatokról szóló tartalom terjesztésével kapcsolatos kérések száma.

Valerij Fadejev, az Emberi Jogi Tanács vezetője előző nap úgy vélte, hogy az LMBT propagandáért való felelősség vállalásról szóló projekt semmilyen módon nem korlátozza a szólásszabadságot.

Hirdetés

Október 13-án Alekszandr Hinstein, a Duma Információs Politikai Bizottságának vezetője bejelentette, hogy a Miniszteri Kabinet jóváhagyta az LMBT-propaganda felelősségéről szóló törvényjavaslatot.

Hirdetés