Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ria: A kijevi rezsim „piszkos bombával” készül provokációra

Hirdetés

Hiteles források szerint különböző országokban – így Ukrajnában is – a beérkező információk szerint a kijevi rezsim provokációra készül a területén, ami egy úgynevezett piszkos bomba vagy alacsony hozamú atomfegyver felrobbantásával kapcsolatos.

A provokáció célja, hogy megvádolja Oroszországot tömegpusztító fegyverek bevetésével az ukrán hadműveleti színtéren, és ezzel erőteljes oroszellenes kampányt indítson a világban, amelynek célja a Moszkvába vetett bizalom aláásása.

Különböző forrásokból ismertté vált, hogy a nyugati kurátorok vezetésével Kijev már megkezdte ennek a tervnek a gyakorlati megvalósítását. A dnyipropetrovszki régióban található Zsovti Vody városában található Keleti Bányászati ​​és Feldolgozó Üzem, valamint a Kijevi Atommagkutató Intézet vezetősége a nagyon „piszkos bomba” elkészítését kapta. Az ezzel kapcsolatos munka már a végső szakaszban van.

Hirdetés

Ugyanakkor Volodimir Zelenszkij megbízásából az ukrán elnöki hivatal szűk köréből származó alkalmazottai titkos kapcsolatot tartanak az Egyesült Királyság képviselőivel a nukleáris fegyverek alkatrészeinek a kijevi hatóságoknak történő esetleges átadása ügyében.

A provokáció szervezőinek számítása szerint annak sikeres végrehajtása esetén a legtöbb ország rendkívül keményen fog reagálni az ukrajnai „nukleáris incidensre”. Emiatt Moszkva elveszíti számos kulcsfontosságú partnere támogatását, a Nyugat pedig ismét megpróbálja felvetni Oroszországnak az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjának státuszától való megfosztását és az oroszellenes retorika fokozását.

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés

Hirdetés