Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Tudomány

Ezek megőrültek! Elképesztően veszélyes dolgot fejlesztettek ki a bostoni egyetemen

Hirdetés

A Bostoni Egyetem kutatói olyan új Covid-19 törzset hoztak létre, amely 80%-os pusztulási arányt mutat egerekben – írja a ZeroHedge.

Az Omicron-variáns tüskefehérjét illesztették össze az eredeti, wuhani vírustörzzsel.

Hirdetés

Annak kutatására törekedve, hogy mi teszi az Omicront ennyire fertőzővé – és részben az NIH és az Anthony Fauci vezette NIAID támogatásával finanszírozva – a kutatók az Omicron tüskefehérjét a Covid-19 eredeti törzséhez illesztették. Az így kapott vírus ötször fertőzőbb volt, mint az Omicron.

Az Omicron tüskefehérjét, amely szokatlanul nagy számú mutációval rendelkezik, tartják e fenotípusok fő mozgatórugójának. Egy ősi SARS-CoV-2 izolátum gerincében az Omicron S génjét kódoló kimérikus rekombináns SARS-CoV-2-t hoztunk létre, és ezt a vírust összehasonlítottuk a természetesen keringő Omicron-változattal” – olvasható a pre-printben.

Hirdetés

Az új kutatást, amelyet nem bíráltak el, egy bostoni és egy floridai kutatócsoport végezte.

…egerekben az Omicron enyhe, nem halálos fertőzést okoz, addig az Omicron S-t hordozó vírus súlyos betegséget okoz, 80 százalékos halálozási aránnyal” – írták a kutatók, hozzátéve, hogy míg a spike fehérje felelős a fertőzőképességért, addig a szerkezet más részeinek változásai felelősek a halálosságért.

Hirdetés

A kutatók az Omicron tüskét az eredeti vad típusú törzshez csatolták, amely először Wuhanban jelent meg a világjárvány kezdetén.

A kutatók azt vizsgálták, hogy az egerek hogyan viselkedtek az új hibrid törzzsel szemben az eredeti Omicron-változathoz képest, erről már a Daily Mail írt.

A kutatók azt is megvizsgálták, hogy a különböző törzsek milyen hatással vannak a laboratóriumban tenyésztett emberi tüdősejtekre – amelyekre a Covid rátapad, mielőtt utasítja az egészséges sejteket, hogy készítsenek másolatokat önmagukról. Azt találták, hogy a módosított törzs ötször több vírusrészecskét termel, mint az eredeti Omicron törzs (amit az összes rágcsáló túlélt).

Hirdetés

A tudósok szerint azonban kiméra vírusuk valószínűleg nem lesz olyan halálos az emberekben, mint az egerekben, mivel a teszteléshez használt speciális fajták érzékenyebbek a súlyos Covidra.

Forrás: Bennfentes

Hirdetés