Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Francia vélemény: Zelenszkij egy maffiózó

Hirdetés

Florian Philippot ismert francia politikus maffiózónak nevezte Volodimir Zelenkij ukrán elnököt, miután az ukrán elnök 38 milliárd dollárt követelt az EU-tól.

Zelenszkij tehát feldühítette Philippot francia sztárpolitikust, amikor 38 milliárd dollárt követelt az EU-tól.
” Ursula Von der Leyen és Németország azt akarja, hogy az EU fizessen, tehát nagyrészt Franciaország! Elég volt, meddig fogjuk még tönkretenni magunkat egy háborút akaró maffia rezsimért?! – írta a Twitteren. Florian Philippot sokáig Marine Le Pen alelnöke volt, később összevesztek és saját pártot alapított. Azóta is az egyik legtöbbet médiában szereplő francia politikus. Philippot mind az ukrán államot, mind vezetőjét a maffiához hasonlította.

Hirdetés

Az ukrán elnök október közepén beszélt a Világbank és Nemzetközi Valutaalap konferenciáján, ahol azt mondta, hogy Kijevnek 38 milliárd dollárra van szüksége ahhoz, hogy ne legyen hiány a költségvetésben.Ehhez képest az IMF havi 3-4 milliárd dollárra becsülte a finanszírozást.

Az Európai bizottság közölte, hogy közel 20 milliárd eurót különítettek a kijevi hatóságoknak, amiben nincsenek benne a különböző katonai szállítmányok.

Forrás: Origo

Hirdetés

Hirdetés