Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Itt a rendkívüli orosz bejelentés, ami mindent megváltoztat

Hirdetés

Az orosz biztonsági tanács engedélyezte egy új külpolitikai direktíva kialakítását – számolt be róla az Izvesztija.

A tervek szerint az új dokumentumot 2023 első felében fogadhatják el, legalábbis erről beszélt Alekszander Venediktov, a biztonsági tanács helyettes titkára. Szerinte a külpolitikai direktíva végleges változata még nem készült el, azonban már zajlanak az előkészületek.

Venediktov kiemelte, hogy jó eséllyel még idén bemutathatják a biztonsági tanács számára a dokumentumot, viszont ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a látottakat el is fogadja majd a tanács. Éppen ezért úgy gondolja, hogy érdemes egy későbbi időponttal számolni, ami 2023 első fele.

Hirdetés

Kiemelte, hogy Moszkva nyugati országokkal kapcsolatos külpolitikája drasztikusan meg fog változni. A külpolitikai direktíva figyelembe fogja venni az elmúlt hónapok eseményeit és tükrözni fogja a jelenlegi geopolitikai helyzetet, éppen ezért felülvizsgálják majd kifejezetten a Nyugattal kapcsolatos megközelítést is.

Venediktov elmondta azt is, hogy a külpolitikai direktívának összhangban kell majd lennie a nemzetbiztonsági stratégiával is, amelynek friss változatát tavaly fogadták el, vagyis egy viszonylag friss dokumentumról van szó, ez pedig tovább nehezíti a mostani munkálatokat.

Forrás: Origo

Hirdetés
Hirdetés