Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kadirov nem kertelt, megnevezte a Krasznij Limanban történt meghátrálás felelősét

Hirdetés

Kadirov szerint be kell vetni a taktikai atomfegyvert.

A mai napon is súlyos harcok dúlnak Krasznij Limanban, egyes hírek szerint az ukránok már a városnak mintegy húsz százalékát elfoglalták és jelenleg olyan a katonai szorítás az ukránok részéről, ami nem teszi lehetővé, hogy a védelmi állásaikat az orosz erők fenn tudják tartani.

A legfrissebb értesülések szerint, az orosz erők kénytelenek kivonulni a városból, nehogy bekerítsék őket az ukránok. Ez azt jelenti, hogy feladják Krasznij Limant.

Hirdetés

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője nem kertelt, legutóbbi Telegramon közzétett bejegyzésében, a kudarcért egyértelműen Alekszandr Lapin vezérezredest, a Nyugati Katonai Körzet parancsnokát tette felelőssé. A csecsen vezető megjegyezte, hogy a vezérezredes az LPR és más egységek mozgósított harcosait odatelepítette Liman körzetébe, de nem biztosította számukra a szükséges kommunikációt, interakciót és lőszerellátást.

Két héttel ezelőtt Apty Alaudinov vezérőrnagy, az Akhmat különleges erők parancsnoka személyesen jelentette nekem, hogy harcosaink könnyű célponttá válhatnak. A veszélyről tájékoztattam Valerij Geraszimovot, az Orosz Föderáció Fegyveres Erők vezérkarának főnökét, de a tábornok biztosított arról, hogy nincsenek kétségei Lapin vezetői tehetségét illetően, és nem hiszi el, hogy Krasznij Limanban és környékén visszavonulás következne be ” – írta Kadirov.

Kadirov szerint ezt követően, hét nappal később Lapin a beosztottjaitól a 100 km-re lévő Sztarobelszkbe tette át székhelyét, míg ő maga Luganszkban “ült ki”. Kadirov megjegyezte, hogy a katonai logisztika hiánya miatt az orosz fegyveres erők elhagytak több települést és az ellenőrzésük alatt álló terület nagy részét.

Hirdetés

Nem szégyen az, hogy Lapin középszerű  és az sem titok, hogy a csúcson a vezérkar vezetői falaznak neki. Ha módom lenne rá, közkatonává fokoznám le Lapint megfosztanám kitüntetéseitől, és géppuskával a kezében a frontra küldeném, hogy vérrel mossa le a szégyenét ” – mondta Kadirov.

Kadirov azt is elmondta, hogy a hadsereg struktúráiban a nepotizmus “nem vezet jó eredményre”. Véleménye szerint a vezető katonai posztokra erős karakterű, harcosaikkal törődő embereket kell kinevezni.

Kadirov úgy gondolja, hogy drasztikusabb intézkedéseket kellene hozni, egészen a határ menti területekig kell kiterjeszteni a hadiállapotot és alkalmazni kell  taktikai atomfegyvereket is.

Hirdetés

Hirdetés