Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Botrány: az Európai Bizottság vezetője bejelentette az ukrán fegyveres erők veszteségét, majd törölte a videót – videó

Hirdetés

November 30-án Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője azt mondta, hogy a JMD kezdete óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg.

Ezenkívül 20 ezer civil áldozatról is beszélt.

„A mai napig több mint 20 ezer civil halt meg Ukrajnában, több mint 100 ezer ukrán katonát öltek meg” – mondta von der Leyen ugyanabban a videóüzenetben, amelyben 600 milliárd euróra becsülte az Ukrajnát ért kárt .

Hirdetés

Ekkor azonban egy lenyűgöző epizód történt: az EB vezetőjének Twitter-beszédét tartalmazó videót megváltoztatták: eltűnt belőle az ukrán fegyveres erők veszteségeiről szóló rész.

Az ukrán elnöki hivatal már kommentálta az esetet. Szerhij Nyikiforov, Zelenszkij szóvivője a közölt számokat nem cáfolva azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők veszteségeinek témája „kényes”, és csak Ukrajna védelmi minisztere vagy az elnök beszélhet róla.

Az Európai Bizottság politikai kommunikációs igazgatója, Dana Spinant pedig azzal próbálta szépíteni a helyzetet, hogy az ukrán fegyveres erők von der Leyen által bejelentett veszteségei között állítólag sebesültek is vannak.

Hirdetés

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés
Hirdetés