Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Elege van a lengyeleknek Zelenszkij hazugságaiból

Hirdetés

„Kijev pontosan tudja, mit csinál, és ez hosszú távon katasztrofális lesz Ukrajnára nézve” – idézi a Mandiner a Do Rzeczy publicisztikáját a lengyelországi rakétaincidens kapcsán.

„Szégyent keltő Kijev reakciója a két lengyel életét követelő rakétaincidensre” – kezdi írását a Do Rzeczy hasábjain Ryszard Czarnecki, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) EP-képviselője. A szerző szerint érthető, hogy megtörtént a przewodówi tragédia. „Ami ezután követezett, annak nem kellett volna megtörténnie, mégis megtörtént”.

Az, hogy Kijev mindenáron megpróbálta magáról lerázni a felelősséget, még az amerikaiak bizonyítéka ellenére is, minden bizonnyal undort és csalódottságot keltett a lengyelekben – fogalmaz Czarnecki, aki szerint egész egyszerűen csak be kellett volna ismernie az ukrán félnek a hibát.

Hirdetés

„A »nem mi voltunk narratíva« a lehető legjobb ajándék volt Oroszországnak” – írja a szerző, azzal érvelve, hogy az ukránok attitűdjét most Moszkva felhasználhatja, hogy törésvonalakat üssön a lengyelek és ukránok közé.

A Mandiner idézi: az EP-képviselő kifogásolta azt is, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a helyettesének nevezte ki a korábbi, szabadszájúságáról egyébként eléggé ismert németországi nagykövetet, Andrij Melnyiket. Czarnecki szerint ugyanis egy olyan emberről van szó, aki „relativizálta az ukrán soviniszták által lengyelek és zsidók ellen elkövetett második világháborús bűnöket”.

És a legrosszabb az, hogy Kijev pontosan tudja, mit és miért csinál. Ennek a hosszú távú következményei katasztrofálisak lesznek Ukrajna számára” – zárja publicisztikáját a lengyel politikus.

Hirdetés

Forrás: Origo

Hirdetés