Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

ÉrdekességekHírekVilág

Így spórolnak a rezsin a német lakáskiadók – videó

Hirdetés

Egyes lakáskiadók szó szerint veszik a rezsicsökkentést. Egy Németországban lakást bérelő magyar fiatal legutóbb a TikTokon osztott meg videót arról, hogy a főbérlője korlátozta a mosógép használatát. Pontosabban olyan pénzbedobós készüléket szerelt fel, mint amilyen az önkiszolgáló mosodákban is szokásos, így egy töltet kimosásáért előtte külön le kell szurkolniuk azt az összeget, amelybe a fenntartónak is kerülhet a megdrágult áram.

Fotó: TikTok

 

Nem elég, hogy 700 eurót fizetünk havonta ketten a párommal Németországban egy lakásért, 2 euróért tudunk kimosni egy adag ruhát – fakadt ki a posztoló.

Hirdetés
@csizman96 #5pasidebine #CapCut #GenshinImpact32 #foryou #csakazaudi😍❤ #foryou #misiuneatiktok #pasidebine💫🖤🥺foryu😐❤ #iphone13promax ♬ eredeti hang – csizman96!

A hozzászólók közül sokan megdöbbentek, de jó néhányan találkoztak hasonlóval. Van, aki elárulta, hogy ő a szárításért is külön fizet ilyen nagyságrendben.

De mint tudjuk, ötletes nép a magyar, az egyik kommentelő elmondta, hogy amikor ő így járt, egyszerűen vett egy olcsó használt mosógépet és azt használta.

Hirdetés

Heti két mosás egy éven át, az nagyjából 200 euró. Körülbelül ennyibe kerül egy mosógép is – tette hozzá egy másikuk.

Áram le, kábel levág, új csatlakozó a végére, hosszabbító, és lehet ingyen mosni – hangzott egy radikálisabb javaslat.

Sokan azt gondolják, hogy itt kolbászból van a kerítés is, de ez nyilván nincs így – mutattak rá többen is, akik már régebb óta dolgoznak Németországban.

Hirdetés

Ripost nyomán

Hirdetés

Hirdetés