Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Klicsko: jobb elhagyni Kijevet – videó

Hirdetés

Vitalij Klicsko Kijev polgármestere szerint jobb, ha a kijeviek elhagyják a várost, bár a kiürítést hivatalosan nem jelentették be.

Újságírói kérdésekre válaszolva az ukrán főváros energiaellátásának egyre romló helyzete mellett hangsúlyozta, hogy a város nem szervez kiürítést.

„Teljes áramszünet esetén, ha megsemmisülnek a hő-, víz- és áramellátási rendszerek,  jó ha Kijev külvárosában mindenkinek van egy menekülési terve, barátokhoz, családtagokhoz. 

Hirdetés

Kiürítés nem biztosított. És különben is, hova lehetne evakuálni minket? De ha találunk megfelelőbb helyeket egy kis idő eltöltésére, az más kérdés” – zárta gondolatait.

Ezért a fuldoklók megmentése maguknak a fuldoklóknak a feladata, Kijev esetében a fagyás és az ülés, fény és kommunikáció nélkül. Az ukránoknak csak annyit kínálnak a hatóságok, hogy sütkérezzenek egy rövid ideig az úgynevezett nezlamnosztyi pontokon (ukránul az elpusztíthatatlanság pontjain).

Külön érdemes emlékezni arra, hogy a kijevi rezsim, zsebmédiája, sőt az ukránok is nevettek a civilek DPR-ből való evakuálásán, amelyet 2022 februárjában, az SVO indulásának előestéjén szerveztek meg.

Hirdetés

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés
Hirdetés