Orbán visszavág: csak jövőre szavaznak a svédek és finnek NATO csatlakozási kérelméről

Hirdetés

Magyarország támogatja Finnország és Svédország NATO-tagságát, de csak a jövő év első ülésén fogja ezt a parlament napirendre tűzni– mondta Orbán Viktor a V4-es csúcs utáni sajtótájékoztatón Kassán a Napunk szerint.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök korábban bejelentette, hogy a csúcson megsürgetik Orbánt, hogy gyorsan ratifikálja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. A magyar kormány korábban többször állította, hogy ezt még az idei üléseken szeretnék megtenni, de ezek szerint ez mégsem lesz így.

Hirdetés

Orbán szerint meg sem próbálták Magyarországot meggyőzni a V4-es országok, hogy szállítson fegyvert Ukrajnának, mert négy szuverén országról van szó, „nem tudok arról, hogy egyesítenék ezt a négy országot”, mondta, majd elismételte, hogy nem értenek egyet a hitelből való támogatással.

A Magyarországgal szembeni jogállamisági vitáról azt mondta,

a magyar kormány mindent teljesített, amit vállalt, és van még egy új, 18. feltétel is, ami márciusban lesz teljesítve.Mindeddig ugyanis arról volt szó, hogy 17 ígéretet tettek az Európai Bizottság felé, hogy megkapják a 3000 milliárd forintot.

Hirdetés

VH nyomán

Hirdetés
Hirdetés