Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

GazdaságHírekVilág

Ukrajna ismét leállította a Barátság kőolajvezetéket Magyarország irányába

Hirdetés

Ukrajna leállította a területén a Barátság kőolajvezeték déli ágának üzemeltetését – közölte Igor Demin, a Transznyefty elnökének tanácsadója a RIA Novosztyival.

“Az ukrán szakaszt leállították – Broditól a Kárpátokig. Brodi irányába Belarusz egyelőre szállítja az olajat” – mondta.

Demin megjegyezte, hogy nem tudja, hogy az Ukrtransznafta mikor fogja újraindítani a tranzitot. Hozzátette azt is, hogy a Magyarországra irányuló, a Barátság-vezetéken keresztül történő kőolajszállítás három napra felfüggesztésre került. Az előrejelzés szerint ez még egy hétig így fog folytatódni. A Csehországba és Szlovákiába folytatódik a kőolajszivattyúzás.

Hirdetés

Kijev a múlt héten egyoldalúan felfüggesztette a kőolaj szállítását a vezeték déli ágán keresztül Magyarország irányába, az elektromos hálózat feszültségének csökkenésére hivatkozva. A csővezeték működését másnap helyreállították.

A Barátság-vezeték a világ leghosszabb olajvezetéke, hossza mintegy négyezer kilométer.

Az oroszországi Szamara régióból indul, áthalad Brjanszkon, majd két szakaszra ágazik: az északi szakasz Belaruszon, Lengyelországon és Németországon, a déli szakasz pedig Ukrajnán, a Cseh Köztársaságon, Szlovákián és Magyarországon keresztül halad.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés