Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Az ukrán labdarúgó-szövetséget kizárhatják a FIFA-ból és az UEFA-ból

Hirdetés

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetségek Szövetsége (UEFA) figyelmeztette az Ukrán Labdarúgó Szövetséget (UAF) egy esetleges kizárásra – közölte Oleh Protaszov, az ukrán szövetség alelnöke a Facebookon.

Ennek oka lehet az ukrán végrehajtó bizottság virtuális ülése. Sajtóértesülések szerint a bizottság minden tagjának készítettek egy cselekvési tervet, hogy virtuális bizalmatlansági gyűlést hívjanak össze a szervezet vezetősége ellen és leváltsák.

A FIFA-t aggasztja, hogy az ukránok végrehajtó bizottságára nyomás nehezedik. A FIFA és az UEFA levele szerint az ukrán szövetségnek harmadik fél befolyása nélkül kell intéznie az ügyeit. A szabályok megszegése az ukrán szervezet kizárását vonhatja maga után a nemzetközi szövetségekből.

Hirdetés

“A jövőre nézve őszintén reméljük, hogy a helyzet megoldódhat, és kérjük, hogy folyamatosan tájékoztassanak minket az ügy fejleményeiről, hogy felmérhessük az esetleges további lépések szükségességét. Addig is továbbra is teljes mértékben állunk rendelkezésükre, ha bármilyen kérdésük lenne az üggyel kapcsolatban” – áll az üzenetben.

Novemberben az ukrán szövetség vezetőjét, Andrij Pavelkót letartóztatták “a műfüves pálya építésére szánt nemzetközi segélyekkel történő visszaélés” vádjával. A tisztviselő később 9 880 000 hrivnya óvadék ellenében szabadult. A szóban forgó ügyet 2021 óta vizsgálják.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés