Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Elhunyt Pelé

Hirdetés

A sztárfocista szervezete feladta a harcot a rákkal szemben.

Csütörtökön elhunyt Pelé, „a labdarúgás brazil királya”, aki rekordot jelentő három világbajnokságot nyert, és a múlt század egyik legmeghatározóbb sportemberévé vált. Életének 82. évében.

A „gyönyörű játék” zászlóvivője 2021 óta vastagbélrák miatt kezelték. Az elmúlt hónapban több betegséggel is kórházban feküdt.

Hirdetés

Halálát ügynöke, Joe Fraga megerősítette.

A széles körben a labdarúgás egyik legnagyobb játékosának tartott Pelé közel két évtizedig varázsolta el a szurkolókat és kápráztatta el az ellenfeleket a játék legeredményesebb góllövőjeként a brazil klubban, a Santosban és a brazil válogatottban.

Kecsessége, atletikussága és hipnotikus mozdulatai lenyűgözték a játékosokat és a szurkolókat. Olyan gyors, gördülékeny stílust teremtett, amely forradalmasította a sportágat – egy szamba-szerű hangulatot, amely megtestesítette hazája eleganciáját a pályán.

Hirdetés

Brazíliát a labdarúgás csúcsára juttatta, és a sportág globális nagykövete lett egy olyan utazás során, amely Sao Paulo állam utcáin kezdődött, ahol újságokkal vagy rongyokkal kitömött zokniba rúgott.

Hirdetés