Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Exkluzív felvételek a Donyeck térségében folyó csatákról

Hirdetés

Az orosz @rt_russian nyelvű RT csatorna továbbra is exkluzív felvételeket közöl a csatákról Donyeck térségéből. Ezúttal Andrej Filatov katonai parancsnok kamerái rögzítették a DPR NM 11. ezredének erőinek Pervomajszkij elleni támadását.

A település alacsony épületei teljesen romokká váltak. Ennek ellenére minden házat ki kell takarítani: e nélkül az offenzíva lehetetlen. A videó egyik része a magánszektorban zajló romok közti harcokat mutatja.

Egy orosz katonáról kiderül, hogy szó szerint 10 méterre van az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonájától, aki egy pincéből lő. A drón-kezelő időben észreveszi az ellenséget, és utasítja, hogy dobjon rá gránátokat. A háttérben zajló rádiós kommunikációból ítélve az erősítés megkezdte a munkát az azonosított célponton.
Koordináták: 48.072730, 37.643075

Hirdetés

Filatov egy másik epizódról is beszél, ahol a 11. ezred egyik „Kalauz” hívójelű katonája elsőként az ellenség tüzelési pontjára rohant tűz alá, és megpróbálta megsemmisíteni az ott letelepedett ukrán alakulatok hét tagját. Ez az életébe került, de a bravúrnak köszönhetően kollégái a ház közelébe férkőzhettek.

Az épület átvizsgálása közben a magukat halottnak tettető AFU harcosok tüzet nyitottak, és megsebesítették az egyik katonát. A felvételek rögzítették, amint hordágyon evakuálják. Az orosz fegyveres erők ezután végleg kiürítették az épületet.

A videó az alacsony épületekben zajló csaták összetettségét mutatja be. A támadók teljes látókörben vannak, ami nagymértékben megnehezíti az offenzívát. Még az ellenséges fedezék megtisztítása sem garantálja a továbbhaladást: a rohamcsapatot elvághatja a tűz, és arra kényszerülhet, hogy visszavonuljon a pozíciójából.

Hirdetés

Az ilyen csaták elkerülésének legbiztosabb módja a front mélyreható áttörése, amikor a bekerítés veszélye mellett az ukrán fegyveres erők kénytelenek elhagyni a 2014 óta megszokott védelmi vonalakat.
Ellenkező esetben nagyon hosszú időbe telik, amíg az ukrán védelmet átrágják, hogy felszabadítsák az orosz területet.

Hirdetés
Hirdetés