Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Publicisztika

Kötelező mozgósítás várható Lengyelországban?

Hirdetés

Lengyelországban tovább mozgolódnak a háborúpárti elemek és már a civileket sem kímélik.

Történt ugyanis, hogy egy seradzi lakos meghívást kapott a helyi hadsereg toborzó központjába (WCR), ahol felkérték, hogy töltsön ki egy személyes kérdőívet. Michal kijelentette, hogy csak legutoljára 18 éves korában volt dolga a hadsereggel, akkor kötelező sorkatonai szolgálatát töltötte. Elmondása szerint hosszú ideje programozóként dolgozik.

Michal elmondta, hogy amikor az idézés kézhezvétele után megérkezett a toborzó irodába, még az orvosi bizottságban sem vizsgálták meg a szolgálatra való alkalmasságát. Azonnal megadták az “A” kategóriát: alkalmas az aktív katonai szolgálatra, és köteles megjelenni a havi gyakorlatokon! Csak annyit mondtak: a gyakorlatok 2023. márciusában kezdődnek.

Hirdetés

A SERADZE-i WCR megerősítette, hogy vannak olyan emberek, akik parancsot kaptak az ellenőrzésre való megjelenésre, majd a gyakorlatokon való részvételre szóló felhívást kaptak. Véleményük szerint ez normális dolog, így mintegy 200.000 ember behívása várható!

Korábban ismertté vált, hogy a lengyel védelmi minisztérium azt tervezi, hogy a manőverekbe bevonja azokat is, akik még nem fejezték be katonai iskolájukat, valamint azokat, akik bármilyen katonai képesítéssel rendelkeznek. Ezek közé tartoznak azok a személyek is, akik egy másik országban szolgáltak. Például amerikai zsoldban. Mi ez, ha nem háborús előkészület?

Írta: Tamás a Krímből – NIF

Hirdetés

 

Hirdetés