Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Hirdetés

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen lévő Marhanec városába, hogy azonosítsák a város Oroszországot segítő lakóit – közölte a RIA Novosztyi orosz biztonsági szolgálatok képviselője.

“Az ukrán fegyveres erőkben lévő forrásainktól kapott információink szerint egy lengyel különleges szolgálatokból és a különleges erők csapataiból álló, ukrán egyenruhásnak álcázott egység érkezett Marhanec városába. A fő feladatuk az, hogy kiszűrjék és kisöpörjék azokat az embereket, akik – ahogy ők mondják – “Oroszországnak segítenek és felbujtanak”” – mondta az ügynökség beszélgetőpartnere.

Megjegyezte azt is, hogy az ukrán fegyveres erőknél lévő források szerint ez az egység nem az ukrán katonai parancsnokság alá tartozik, hanem a NATO-parancsnokság operatív irányítása alá került.

Hirdetés

A kijevi rezsim oldalán harcoló lengyel zsoldosok jelenlétéről az orosz hadsereg már többször beszámolt.

November végén az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy a Harkovi területen lévő Veliki Hutoriban akár 200 lengyel harcost, a DNR-ben pedig több mint 100 külföldi zsoldost öltek meg. Ugyanebben az időszakban az LNR hírszerzési adatokra és rádiólehallgatásokra hivatkozva kolosszális veszteségekről számolt be a lengyel katonák között Kremenna, Liszicsanszk, Szvatovo és más irányok közelében.

November közepén Volodimir Rogov, a Zaporozsjei terület fő közigazgatási tanácsának tagja azt állította, hogy csak Zaporozsje városában a külföldi zsoldosok száma meghaladta az ezret, és konkrétan kiemelte azokat, akik Grúziából és Lengyelországból érkeztek.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés