Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Pánikvásárlás miatt fogyott el sok helyen az üzemanyag

Hirdetés

Sok helyen nemcsak a hatósági áras, de a prémium üzemanyag is elfogyott.

Nem javult a helyzet benzinfronton: országszerte több benzinkút ki sem nyitott az üzemanyaghiány miatt, ráadásul a hatósági áras 95-ös benzin valamint a dízel mellett hiánycikk lett a prémium üzemanyagból is. Az ATV által megkérdezett kutasok szerint sokan pánikvásárlásba kezdtek, ami tovább rontja a helyzetet. Volt olyan benzinkút, ami előtt hosszú méterekben várakoztak az autósok. 

A csatorna szerint azokon a helyeken, ahol mentek a kútoszlopok, komoly korlátozásokat vezettek be. Egy nyíregyházi kúton a kutas csak két liter benzint tudott adni egy autósnak, annyira kevés üzemanyag volt már.

Hirdetés

Lassan nem az a kérdés, mennyibe kerül a benzin, hanem az, hogy van-e

A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője, Hortay Olivér szerint az egyre súlyosabb piaci feszültség Magyarországra is be fog gyűrűzni, akár veszélybe sodorhatja a benzinárstopot is. A szakértő szerint az Európai Unió nem jöhet ki jól az Oroszország ellen bevezetett olajembargóból, a hétfőn életbe lépő intézkedések azonban Magyarország ellátásában nem fognak akut problémát okozni.

Hortay Olivér azt mondta, az embargó óriási logisztikai szervezési problémát fog okozni, mert az Európai Unió olajigényének negyedét Oroszországból biztosította.

Hirdetés

Forrás: mandiner.hu

Hirdetés