Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A Die Zeit kezdi az aggódást: Az EU lépjen fel Szerbia ellen!

Hirdetés

A német lap véleménycikkben írt arról, hogy a szerb elnök csak a nyomásgyakorlásból ért.

Részletesem foglalkozik a Die Zeit a szerbiai helyzettel, a német lap szerint az Európai Unió tétlenül nézte sokáig, hogy Aleksandar Vucic veszélyezteti a Nyugat-Balkán stabilitását, azonban Brüsszelnek most már cselekednie kell.

Az Ulrich Ladurner által jegyzett cikk górcső alá vette a tavaly év végi szerb-koszovói konfliktust és azt írta, csak idő kérdése, hogy újra fokozódjon a két ország közötti ellentét.

Hirdetés

Az EU stratégiai kudarcot vallott a térségben”

– írta Ladurner, aki szerit Brüsszel nem veszi figyelembe, ki irányítja Szerbiát, mindenáron jó viszonyt akar ápolni a térség vezetőivel.

Az újságíró szerint Aleksandar Vucic „bedarálja a szerb jogállamot”, gyengíti a civileket és partvonalra szorítja politikai ellenfeleit. Felrótta a szerb elnöknek azt is, hogy nem támogatja teljesen az Oroszországgal szemben hozott uniós szankciókat. Ladurner szerint véget kell vetni annak, hogy Vucic tudatosan kárt okoz a térségnek, saját állampolgárainak és mint hivatalos tagjelölt, az egész Európai Uniónak.

Hirdetés

Csak akkor reagál, hogy nyomás alatt van. Nem az országot kell pellengérre állítani, hanem az államfővel kell megfizettetni politikájának árát” – szögezte le.

A német lap újságírója szerint, amennyiben nem hajlandó Vucic tárgyalni a koszovói vezetéssel, jegelni kell Belgrád felvételi státuszát és

Vucicot meg kell szelídíteni. Gyorsan”

Hirdetés

– közölte Ladurner, aki szerint csak így van esélye Szerbiának csatlakozni az unióhoz.

Hirdetés