Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az Abrams tankok szállítása Ukrajnába csak hónapok, akár egy év múlva kezdődhet meg – az amerikai média

Hirdetés

Abrams tankok kapcsán, amelyeket az Egyesült Államok Ukrajnába küld, a Washington Post amerikai tisztségviselőkre hivatkozva bejelentette, nagy valószínűséggel a közeljövőben nem érkeznek meg Ukrajnába.

Korábban a média arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnök szerdán bejelentette, hogy 30-50 Abrams tankot ad át ukránoknak.

A tisztviselő azt mondta a lapnak, hogy az Abrams tankokat, amennyiben döntés születik Kijevbe szállításukról, „nem a közeljövőben való harcra” szánják, és nagy valószínűséggel hosszú hónapokig, sőt ebben az évben nem is szállítják Ukrajnába.

Hirdetés

Az ABC tévécsatorna egy amerikai tisztségviselőre hivatkozva azt is közölte, hogy a Kijevben várható harckocsik egy évnél hamarabb nem kerülhetnek az ukrán hadsereg használatába, többek között azért is, mert az amerikai hatóságoknak erre vonatkozó szerződéseket kell kötniük a gyártókkal.

A Washington Post megerősíti, hogy Abramsék csak tavasszal érkeznek meg Ukrajnába, amikor Kijev állítólag ellentámadást tervez, és tart az orosz erők offenzívájától.

Korábban a New York Times arról írt, hogy a nyugati országok sietnek átadni Ukrajnának modern fegyvereket, amelyeket korábban megtagadtak, mert attól tartanak, Kijevnek alig van lehetősége felkészülni a tavaszi várható orosz offenzíva visszaverésére. Az Agence France Presse jelentése szerint az Egyesült Államok azt tanácsolja Ukrajnának, hogy vonja ki erőit Artemovszkból, hogy megkezdhesse a déli offenzíva előkészítését.

Hirdetés

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés
Hirdetés