Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Már a briteknél is attól tartanak, hogy kitör az atomháború

Hirdetés

Oroszország Ukrajnával vívott háborúja kapcsán Dmitrij Medvegyev többször is figyelmeztette a nyugatot a háborúban való részvétel kockázataira. A volt orosz elnök szavait egy brit katonai szakértő elemezte.

Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziós tervének bukása lehet az a szikra, amely sokakat veszélyeztető nukleáris armageddonhoz vezethet – figyelmeztetett egy katonai szakértő, amelyről a Mandiner írt.

Tim Willasey-Wilsey volt brit diplomata szerint Oroszország háborúja globális atomháborúba torkollhat, ha az orosz hadsereg összeomlik vagy fellázad a vezetése ellen és ennek globális következményei lehetnek.

Hirdetés

A Foreign and Commonwealth Office nyugalmazott igazgatója azt követően mondta ezt, hogy Putyin egyik legközelebbi szövetségese újra fenyegetőzött.

Dmitrij Medvegyev volt elnök arra figyelmeztetett, ha Oroszországot Ukrajnában legyőzik, az nukleáris háborút robbant ki a Nyugattal.

Eddig egyik szerencsétlen se vonta le azt a következtetést, hogy ha egy atomhatalom elveszít egy hagyományos háborút, az nukleáris háborút idézhet elő. A nukleáris hatalmak nem veszítenek olyan nagy konfliktusokban, amik nagy hatással van hazájuk jövőjére vonatkozóan és ennek mindenki számára nyilvánvalónak kellene lennie – dühöngött Medvegyev a Telegramon.

Hirdetés

Forrás: Origo

 

Hirdetés
Hirdetés