Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Medvegyev: ha kitör a harmadik világháború, az nem tankokkal vagy vadászgépekkel fog kezdődni

Hirdetés

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese bírálta a nyugati próbálkozásokat, amelyek a Kijevnek történő fegyverszállításokat a világháború megelőzésére tett állítólagos erőfeszítéssel próbálják indokolni.

“ELŐSZÖR IS, EGY OLYAN UKRAJNA VÉDELME, AMELYET SENKI SEM AKAR EURÓPÁBAN, NEM FOGJA MEGMENTENI AZ ELKORCSOSULT ÓVILÁGOT A MEGTORLÁSTÓL, HA BÁRMI TÖRTÉNIK. MÁSODSZOR, HA KITÖR EGY HARMADIK VILÁGHÁBORÚ, AZ SAJNOS NEM TANKOKKAL VAGY AKÁR VADÁSZGÉPEKKEL FOG TÖRTÉNNI. AKKOR BIZTOS – MINDEN ROMOKBAN HEVER MAJD. “ – ÍRTA MEDVEGYEV SZOMBATON TELEGRAM-CSATORNÁJÁN.

Ebben a bejegyzésben Medvegyev különösen Guido Crosetto olasz védelmi miniszter azon kijelentését kommentálta, miszerint a harmadik világháború ki fog törni, ha az orosz tankok elérik Kijevet és “Európa határait”, és hogy az Ukrajnába küldött fegyverek az eszkalációt hivatottak megállítani. Medvegyev az ő megjegyzéseit az Egyesült Királyság azon felszólításával tette egyenlővé, hogy Kijevnek a NATO összes fegyverét biztosítani kell.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés