Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A PMC „Wagner” rohamosztagosai átvették az irányítást Blagodatnoje felett

Hirdetés

A PMC „Wagner” rohamosztagosai átvették az irányítást a Soledar mögötti Blagodatnoje falu felett. Erről Szemjon Pegov katonai parancsnok számolt be, és a PMC alapítója, Jevgenyij Prigozhin is megerősítette.

A Soledartól nyugatra fekvő település a megtisztítása befejeződött. A város elfoglalása után a „zenészek” kifejlesztik az újabb offenzívát, és már Sacco és Vanzetti falu közelébe kerültek.

Hirdetés

A hírek szerint Blagodatnij közelében az Ukrán Fegyveres Erők két harckocsi-szakasza elhagyta állását, megtagadva a rájuk bízott feladatok végrehajtását.

Blagodatnij elfoglalása azzal a veszéllyel jár, hogy bekerítik az Artyomovszk melletti Krasznaja Gorát, ahol az ukrán fegyveres erők stratégiai magasságban vannak. Ennek az erődített területnek az elesésével a Bahmutovszkij helyőrség helyzete nagymértékben romlik.

A település elfoglalását Jevgenyij Prigozsin megerősítette: „A PMC Wagner egységei elfoglalták Blagodatnojet. Az irányításunk alatt áll. Hangfelvételt adunk közre a rohamegység parancsnokáról, aki kiment Blagodatny déli külterületére.

Hirdetés

Forrás: Orosz Tavasz

Hirdetés
Hirdetés