Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekPublicisztikaVilág

Támadják a kárpátaljai magyarságot – mi történik Munkács körül?

Hirdetés

A munkácsi magyarellenes intézkedéseknek hosszú előtörténete van, szereplői pedig jól ismertek.

Nemrég a munkácsi turulszobor önkényes eltávolítása borzolta a kedélyeket a keleten tomboló háború ellenére is harci cselekményektől mentes, ugyanakkor áramkimaradásoktól szenvedő Kárpátalján.

Ahogy lapunk helyi forrásokra támaszkodva beszámolt az incidensről,

Hirdetés
a háttérben a magyarellenességre váltott munkácsi városvezetés állt.

Az utóbbi napokban újra felerősödtek a magyarellenes kirohanások. Fontos megjegyezni, hogy ezek nem Kárpátalja egészét érintik, kezdetben Munkács városban távolították el a közintézményekről a magyar nemzeti zászlókat, ezt követően a munkácsi kistérség magyar falvaiban jártak el hasonlóképp.

Ennek folytatásaként a magyarországi fenntartású Munkács FC Dercenben működő futballakadémiájának épületéről szerelték le a magyar nyelvű táblákat. Végül több, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséghez (KMKSZ) közel álló, köztiszteletnek örvendő magyar intézményvezetőnek is felmondtak Munkácson és a hozzá tartozó falvakban.

Friss hír, hogy Bocskor Andrea a kárpátaljai származású Európa Parlamenti képviselő ellen feljelentést tett Viktor Baloga képviselő Ukrajna biztonsági szolgálatánál, szerinte Bocskor ukránellenes tevékenységet folytat. Helyi forrásaink a korábbi események mögött is Viktor Baloga munkácsi származású oligarcha személyes bosszúja áll.

Hirdetés

De kiről is van szó?

Viktor Baloga (fotó: Baloga FB)

Viktor Baloga (fotó: Baloga FB)

Munkácsi informátoraink úgy fogalmaztak: Baloga tevékenységét legjobban a politikai prostitúció terminusával lehet leírni, hiszen szinte mindegyik ukrán pártnál próbálkozott már. Ironikus, hogy éppen ő gyanúsítja Bocskor Andreát az orosz érdekek kiszolgálásával, miközben bizonyítottan több szoros szál is Oroszországhoz köti. Az utóbbi években rendszeresen repült Moszkvába, ezeket az utazásokat a mai napig nem tudta érdemben megmagyarázni.

Hirdetés

Az oligarcha fia, Munkács jelenlegi polgármestere, Andrij Baloga például Moszkvában született. A Janukovics-rezsim alatt

az elnöki adminisztráció vezetőjeként Putyinnal is találkozott,

az erről készült fotók és írások a mai napig elérhetőek az interneten.

Baloga egyébként a minap szembesülhetett azzal a ténnyel, hogy nem rendelkezik belépési joggal a schengeni övezet egyetlen országába sem. A hírek szerint a Baloga család szokás téli síelésére indult volna, amikor is az egyik nyugati határátkelőről fordították őket vissza.

A helyiek által csak Baloga-klánként emlegetett család tevékenységével régóta igyekszik destabilizálni Kárpátalját. Forrásaink szerint megpróbálja szembeállítani nemzetiségeket, ami ilyen kiélezett, háborús helyzetben „megbocsáthatatlan bűn”.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés