Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Hirdetés

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát – idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot.

“Ha Bahmut most körülbelül 4/5-öd részben a gyűrűben van, akkor Avdejevka még félúton jár” – írta a kiadvány.

Szerinte az orosz hadsereg jelentősen előretört Avdejevka környékén is.

Hirdetés

“Vagyis ott tulajdonképpen azt próbálják megismételni, ami a Bahmut-műveletben sikerült nekik – a bekerítést és az utak elvágását” – mondta Dikij.

Amint arról a RIA Novosztyi tudósítója előző nap beszámolt, a Wagner-csoport harcosai teljesen ellenőrzésük alá vonták az Artemivszki Fémfeldolgozó Üzem (AZOM) telephelyét is.

Az ukrán vezetés a napokban azt közölte, hogy sikerült visszaszorítaniuk az orosz erők Bahmutnál, azonban ezt saját haditudósítóik és katonáik sem tudták megerősíteni.

Hirdetés

Artemivszk Gorlovkától északra található. Fontos közlekedési csomópont a donbassszi ukrán erők ellátása szempontjából. Több mint hat hónapja folynak heves harcok érte.

A legfrissebb adatok szerint a szövetséges erők a város mintegy 70 százalékát felszabadították, sikerült elvágniuk vagy tűz alá venniük az összes aszfaltos utat, és a megkezdődött sáros időjárás komolyan akadályozza az ukrán erők lőszer- és erősítésszállítását.

Avdejevka az egyik fő erődítmény a DNR területén, amely egyelőre Kijev ellenőrzése alatt maradt. Az ukrán fegyveres erők onnan folyamatosan lövik a donyecki lakóházakat.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés