Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin szerint is az amerikai különleges szolgálatok robbantották fel az Északi Áramlatot

Hirdetés

Valószínűleg amerikai hírszerző ügynökségek álltak az Északi Áramlat gázvezetékek tavaly szeptemberi szabotázsa mögött – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton a Russia 24 televíziónak, hozzátéve, hogy egyetért Seymour Hersh veterán amerikai újságíró következtetéseivel.

„Nagyon nehéz” lenne a teljes igazságot napvilágra hozni

– ismerte el az orosz elnök a Kremlben Pavel Zarubin újságírónak adott nyilatkozatában. Putyin mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy valamikor „végre kiderül, mit és hogyan tettek”.

Hirdetés

Az orosz vezető ezután Hersh-t idézte, „egy amerikai újságírónak nevezve őt, aki nemrégiben vált igazán ismertté a világban”, és aki azt mondta, hogy „vizsgálatot folytatott, és … arra a következtetésre jutott, hogy ezt a robbantást az amerikai hírszerzés szervezte”.

„Teljes mértékben egyetértek ezekkel a következtetésekkel”

– tette hozzá Putyin. Nem részletezte, hogy Oroszországnak vannak-e saját bizonyítékai ennek az álláspontnak az alátámasztására.

Hirdetés

Februárban Hersh bombasztikus jelentést tett közzé az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek szabotázsáról, amelyben Washingtont vádolta a támadás megrendezésével. Az USA tagadta a felelősséget. Márciusban Hersh azt állította, hogy a CIA-t és a német hírszerző szolgálatot, a BND-t bízták meg Washington érintettségének eltussolásával, alternatív történetet szolgáltatva a médiának.

NIF

Hirdetés
Hirdetés