Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Muszlim terroristának nevezte a keresztény jordán konzult Márki-Zay Péter

Hirdetés
„Összekevertem valakivel” – magyarázkodott Hódmezővásárhely polgármestere.

Hódmezővásárhely polgármestere „nemzetközi körözés alatt álló iszlamista terroristaként” hivatkozott Zaid Naffára, tiszteletbeli jordán konzulra, aki emiatt becsületsértési pert indított ellene. Naffa arra is rámutatott, hogy ő a keresztény melkita közösség tagja – írta a hvg.hu.

Márki-Zay Péter magyarázata röviden úgy foglalható össze:

„összekevertem valakivel”

Mint ismert, az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje a 2022-es országgyűlési választások előtti kampányban húsznál is többször hivatkozott a tiszteletbeli jordán konzulra olyan „nemzetközi körözés alatt álló iszlamista terroristaként”, aki letelepedési kötvénnyel érkezett az országba. Naffa ügyvédje szerint a már egy ideje húzódó ügyben most először hivatkozott arra Márki-Zay, hogy összekeverte valakivel a tiszteletbeli konzult.

Hirdetés

A hvg felidézte: Naffa úgy került Márki-Zay célkeresztjébe, hogy a 2022-es választási kampányban a miniszterelnök-jelölt azzal vádolta a nagyobb kormánypártot, hogy „miközben migránsoznak, ők engedik be a legtöbb menekültet Magyarországra, majd a bevándorlókat összekötötte a letelepedési kötvényesekkel”.

Azonban Zaid Naffa nem letelepedési kötvénnyel él Magyarországon, és a Jordánia tiszteletbeli konzulja címet is viseli.

Az MMM elnöke kedden a bíróságon már azt állította: Zaid Naffát Atiya Khouryval, a szír elnök pénzemberével keverte össze – ismertette a lap.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés