Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Lavrov: az USA-nak köszönhetően háromszorosára nőtt az EU energiaköltsége

Hirdetés

Az Európai Unió az Egyesült Államoknak köszönheti, hogy megszabadult az olcsó orosz energiaforrásoktól való függőségétől, valamint azt, hogy megháromszorozódtak az energiaköltségei – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden, a Nemzetközi Ruszofil Mozgalom kongresszusának megnyitóján.

Lavrov emlékeztetett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének közelmúltbeli washingtoni nyilatkozataira, amelyben köszönetet mondott Joe Biden amerikai elnök kormányának, amiért segít az EU-nak „megszabadulni az orosz fosszilis tüzelőanyag-függőségtől”.

„De ezt a „köszönetet” a több mint háromszorosára emelkedő energiaköltségek szemszögéből kell vizsgálnunk” – hangsúlyozta Lavrov.

Hirdetés

Közben ők [az EU] megpróbálnak minden felelősséget Moszkvára hárítani az EU-ban kialakult ilyen helyzetért – tette hozzá.

Az orosz külügyminiszter rámutatott, hogy a Nyugat hibrid háborújának egyik célja Oroszország démonizálása a világközösség szemében.

„Ez történik az energiapiacokon is, amikor Oroszországot hibáztatták azokért a bajokért, amelyeket elsősorban az európai társadalom élt át a villamos energia árának több mint háromszorosára emelkedett ára miatt, beleértve a gáz árát is” – jegyezte meg az orosz külügyminiszter.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

 

Hirdetés
Hirdetés