Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A NATO-tankok megsemmisítésére készülnek az oroszok

Hirdetés

Az orosz T-90M harckocsik legénysége intenzíven készül a NATO harckocsik, az amerikai M1 Abrams, a német Leopard 2 és a brit Challenger 2 megsemmisítésére Ukrajnában – derül ki egy, az orosz védelmi minisztérium által pénteken közzétett videóból – számolt be a ria.ru.

„A kiképzés során a legénység megvizsgálja a nyugati gyártású harckocsik leggyengébb és legsérülékenyebb helyeit, felkészül a taktikai sajátosságokra, és csiszolja tudását a harcjármű irányítása terén” – közölte a tárca.

Moszkva tavaly tavasszal jegyzéket küldött a NATO-országoknak a kijevi hatóságok fegyverellátása miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy az Ukrajnának szánt katonai felszereléseket tartalmazó rakomány az orosz hadsereg legitim célpontjává válik. Elmondása szerint az Egyesült Államok és szövetségesei közvetlenül részt vesznek a konfliktusban – nemcsak fegyverek átadásával, hanem az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és más országokban zajló ukrán katonai egységek kiképzésével is.

Hirdetés

Forrás: Origo

Hirdetés

Hirdetés