Őrült tüntetés kezdődött Budapesten

Hirdetés

Telex ráizgult az 500 fős tüntetésre, és így tudósítanak.

A rendőrség és a tojás is az Oktogon lezárására készül

A menet az Oktogonhoz közelít. A tojás már ott várja, hogy a rendőrség lezárja a csomópontot. Egy rendőr szerint úgy próbálták gyorsan összetömöríteni a tömeget, hogy a zárás ne tartson tovább tíz percnél – végül pár perc alatt sikerült is lezárni. A tömeg vége egy darabig állt, de pár perc után újra elindult.

Hirdetés

Mit jelent a tojás a menet elején?

Kérdésünkre a tojás őrzői elmondták, hogy a tojás Hieronimus Bosch Gyönyörök kertje című képében a bolondok hajóját szimbolizálja. Egy külföldön élő képzőművész házaspár készítette egy korábbi előadáshoz.

Hirdetés

A tömeg perceken belül az Andrássy út elején lévő színpadhoz érkezik, a menet vége még az Opera környékén van. A menetben több fiatal fiú járkál, akik társadalomtudományi kutatást végeznek a résztvevők körében. Egyikük a Telexnek azt mondta, egyelőre az a benyomása, hogy a legtöbben úgy látják, nincs értelme a tüntetésnek. A menet közben különböző rigmusokat skandál, megy a „Ria-ria-Hungária”, a „gyertek velünk” és az „Orbán/Pintér takarodj”.

Beért a menet az Andrássy út elejére

25 perccel a beszédek kezdése előtt beért a teljes menet az Andrássy út elejére, a színpadhoz. A beszédek ötkor kezdődnek, felszólal többek között Karácsony Gergely, Iványi Gábor és Molnár Piroska, Baranyi Kriszta és Pikó András is. Az esemény hivatalosan este 8-ig tart. Egyelőre, amíg az emberek a beszédekre várnak, zene szól.

Hirdetés

Eközben a Civil Sugárúton:

A résztvevők a „bolondok hajójának igazmondó tojásába” kiabálják kéréseiket, követeléseiket.

Hirdetés

Sokan az Orbán takarodj!

Forrás: VH

Hirdetés

Hirdetés