Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A Wagner-csoport vezetője vajon tényleg Putyin helyére pályázik?

Hirdetés
Jevgenyij Prigozsin szerint az oroszok nem a NATO-val, hanem ukránokkal harcolnak, s kétségbe vonta azt is, hogy nácitlanítás zajlik a szomszédukban.

Jevgenyij Prigozsin nyíltan megy szembe a Kreml narratívájával. A Wagner-csoport vezetője tagadta azokat az állításokat, miszerint Oroszország a NATO ellen harcolna, valamint megkérdőjelezte, hogy valójában vannak-e nácik Ukrajnában − írja a Magyar Nemzet.

A orosz zsoldoshadsereg főnöke szerint Moszkva kizárólag ukránokkal harcol, akik a NATO által biztosított fegyverekkel vannak ellátva, valamint néhány ruszofób zsoldossal, akik önkéntes alapon támogatják Ukrajnát.

Prigozsintól nem szokatlan a kritika, ugyanakkor eddig az orosz hadsereget hibáztatta a sikertelenségek miatt. Arra még nem volt példa, hogy ilyen határozottan szembemenjen a Kreml és Vlagyimir Putyin elképzeléseivel.

Hirdetés

Ezért sokan úgy gondolják, politikai ambíciói vannak, egyes szakértők úgy vélik, a Wagner-csoport vezetője Putyin helyére pályázik, ő szeretne lenni Oroszország következő elnöke.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés