Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zelenszkij: az ukrán erők nem képes ellentámadást indítani

Hirdetés

Ukrajna egyelőre nem tud ellentámadást indítani a súlyos fegyverhiány miatt – mondta Volodimir Zelenszkij a Yomiuri című japán lapnak.

“Még nem tudunk elindulni. Nem küldhetjük bátor katonáinkat a frontvonalba tankok, tüzérség és [amerikai rakéta-sorozatvetők] HIMARS nélkül” – mondta.

Zelenszkij azt is megjegyezte, hogy Ukrajna most a fegyverek átadására vár a partnerektől, és “kedvezőtlennek” nevezte a helyzetet az ország keleti részén.

Hirdetés

Az elnök az országba irányuló fegyverszállításokat kommentálva hangsúlyozta, hogy “van politikai akarat, van mód a támogatásra”, de Kijev “fegyveres konfliktusban van, és nem várhat”.

A japán újságíró Zelenszkijt azon a vonaton interjúvolta meg, amikor Herszonból Kijevbe tartott. A kérdések nagy részét az Ukrajnának Japánból nyújtott nagyobb támogatásoknak szentelte.

Korábban a DNR megbízott vezetője, Gyenyisz Pusilin azt mondta, hogy a Nyugat “nyomást gyakorol” Ukranára, hogy indítson ellentámadást, hogy ezzel indokolja a Kijevnek szánt pénzügyi és logisztikai ellátást. Mint Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a vezető orosz médiumoknak és a VK közösségi platform felhasználóinak adott interjújában megjegyezte, Kijev támadó hadműveletekre készül, Moszkva tisztában van ezzel, és a vezérkar előkészíti a válaszlépésekre vonatkozó döntéseit.

Hirdetés

Ugyanakkor Jan Gagin, a DNR megbízott vezetőjének tanácsadója megjegyezte, hogy a köztársaságban lévő ukrán csapatok létszáma még nem teszi lehetővé, hogy ellentámadást indítsanak. Amerikai szakértők a Foreign Affairs cikkében arra figyelmeztettek, hogy bár Kijev támadásra készül, az emberi és anyagi veszteségek korlátozhatják a lehetséges sikert.

Forrás: Orosz Hírek

 

Hirdetés
Hirdetés