Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

GazdaságHírekVilág

Elon Musk szerint az USA fizetésképtelensége csak idő kérdése

Hirdetés

Elon Musk amerikai üzletember szerdán azt mondta, hogy az Egyesült Államok fizetésképtelensége csak idő kérdése.

“Tekintettel a szövetségi kiadásokra, az a kérdés, hogy mikor, és nem az, hogy nem teljesítjük-e a fizetési kötelezettségünket.”

– írta a Twitteren.

Hirdetés

Egy fehér házi videót kommentált, amely a republikánusokat hibáztatják, amiért nem hajlandóak jóváhagyni a magasabb államadósság plafont.

Az amerikai kormányzat nemrégiben felszólította a kongresszust, hogy emelje meg a most 31,4 billió dollárban meghatározott plafont. A republikánusok, akik jelenleg a képviselőházat irányítják, hagyományosan szkeptikusak a nagyobb adósság engedélyezésével kapcsolatban, és a kormányzati kiadások csökkentését szorgalmazzák.

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter korábban azt mondta, hogy a hivatalnak “rendkívüli intézkedéseket” kell hoznia a fizetésképtelenség megakadályozása érdekében, miután az ország elérte az adósságplafont. A tisztviselő szerint az intézkedéseknek lehetővé kell tenniük a számlák kifizetését júniusig.

Hirdetés

Joe Biden amerikai elnök 2021 végén írta alá azt a törvényt, amely 2,5 billió dollárral 31,4 billió dollárra emelte az adósságplafont, és ezzel elhárította az esetleges fizetésképtelenséget. Yellen akkor azt mondta, hogy a törvényjavaslat megakadályozta a szövetségi kormányzat forráshiányát.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés

Hirdetés