Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Medvegyev szerint Lengyelország területeket akar Ukrajnától, Németországtól és Csehországtól is

Hirdetés

Lengyelország azzal a gondolattal kacérkodik, hogy bekebelezze Ukrajna egy jó részét, ami veszélyt jelentene más európai országokra – mondta Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

“Lengyelország arra a következtetésre jutott, hogy most vagy soha, ami az esélyeit illeti, hogy elnyelje azt a csonka államot, ami Ukrajnából megmaradhat. Nyilvánvaló, hogy a hallucináló lengyel holdkórosok közül senki sem gondolkodik a lehetséges következményeken” – írta Medvegyev a Telegramon.

RÁMUTATOTT, HOGY “A NÉMETEK ÉS A FRANCIÁK MÁRIS NAGYON AGGÓDNAK A LENGYELEK [TERÜLETI] ÉTVÁGYA MIATT”. “EGYÉBKÉNT MÉG EGY AVATATLAN SZEM SZÁMÁRA IS LÁTHATÓ, HOGY EZ AZ ÓVILÁG MEGGYENGÍTÉSÉRE IRÁNYULÓ TERVEZET WASHINGTONBAN SZÜLETETT” – TETTE HOZZÁ A POLITIKUS.

Hirdetés

Az orosz biztonsági tanács helyettes vezetője utalt Lengyelország azon követelésére is, hogy Berlin fizessen Varsónak 1,5 billió dollár jóvátételt a kelet-európai országnak a második világháborúban okozott károkért, megjegyezve, hogy “ez csak a kezdet”, mert a lengyelek “évszázadok óta hozzászoktak ahhoz, hogy stílusosan éljenek mások kárára”.

“VARSÓ KIELÉGÍTHETETLEN AMBÍCIÓIT TEKINTVE VÁRHATÓ, HOGY TERÜLETEKET KÖVETEL NÉMETORSZÁGTÓL, AHOGYAN EZ MÁR MOST IS TÖRTÉNIK A CSEH TERÜLETEKKEL. EZ LESZ AZ A PILLANAT, AMIKOR AZ EURÓPAI VEZETŐK HIRTELEN ÉSZHEZ TÉRNEK. ÉS HA EZ MEGTÖRTÉNIK, AKKOR SEGÍTSÉGET FOGNAK KÉRNI TŐLÜNK, ÉS MAGUK IS ELŐÁLLNAK EGY ÚJ EURÓPAI BIZTONSÁGI SZERZŐDÉSSEL, AMELYNEK CÉLJA A FÉKTELEN LENGYELORSZÁG MEGFÉKEZÉSE” – ÁLLÍTOTTA MEDVEGYEV.

Szerinte azt kell megérteni, hogy “Lengyelország – Ukrajna részeivel vagy anélkül – már most is egy olyan entitás, amely ellenséges velünk szemben. A banderisták jelenléte a lengyel hadseregben nem sokat változtatna ezen.”

Hirdetés

“A SZARMAT, KALIBR ÉS CIRKON RAKÉTÁK PONTOSSÁGÁRA SINCS HATÁSSAL” – ZÁRTA MONDANDÓJÁT AZ OROSZ BIZTONSÁGI TANÁCS ELNÖKHELYETTESE.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés