Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

A fehérorosz-lengyel határra telepítik az orosz taktikai atomfegyvereket

Hirdetés

A fehérorosz-lengyel határra telepítik a Fehéroroszországba szánt orosz taktikai atomfegyvereket – közölte Minszkben az orosz nagykövet a helyi Belta hírügynökség hétfői jelentése szerint.

A fegyverek elhelyezésére szolgáló bunkereknek július elsejéig el kell készülniük – jelentette ki Borisz Grizlov, aki korábban belügyminiszter és az orosz alsóház elnöke is volt. Hozzáfűzte: „Az európai és amerikai hangzavar ellenére ez meg fog történni”.

Végre az emberek odafigyelnek arra, hogy szükséges némi erőegyensúly

Hirdetés

– mondta Grizlov.

„Amikor szóba kerül az Egyesült Államok európai atomfegyver-telepítése, a mi államszövetségünk biztonságát is növelnünk kell” – fogalmazott a diplomata.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök nemrégiben közölte, hogy a Nyugat Lengyelországban, a fehérorosz határ mentén fegyverkezik, és azt tervezi, hogy megszállja és elpusztítja országát.

Hirdetés

Fehéroroszország, Oroszország szövetségeseként, lehetővé tette, hogy Moszkva fehérorosz területről is támadást indítson Ukrajna ellen 2022 februárjában. Oroszország a közelmúltban jelentette be, hogy taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszországba, – írja az Origo.

Hirdetés